داشتن کارت بازرگانی به شخص حقوقی و حقیقی اجازه صادرات و واردات را در سطح بین المللی می دهد. منظور از تجارت بین المللی هر گونه ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، همه منوط به این می باشد که فرد صاحب کسب و کار تجاری دارای کارت بازرگانی باشد.افرادی که دارای این کارت هستند، مجاز به صدور و ورود کالا را دارند.
صدور کارت بازرگانی هم منوط به این می شود، که فرد بازرگان دفتر تجاری را برای خود به ثبت رسانده است. یا اینکه صاحب چند دفتر پلمپ شده بوده و به عضویت اتاق بازرگانی محل خود در آمده باشد.
موارد استفاده از کارت بازرگانی
مهم ترین موارد استفاده از کارت بازرگانی، واردات از مناطق آزاد، صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، صدور ویزای تجاری، صدور گواهی مبدا، به عضویت در آمدن در اتاق بازرگانی، ارتباط با تجار خارجی است.
همچنین شخص و یا شرکت دارنده کارت بازرگانی می تواند در نمایشگاه های ملی و بین المللی در داخل و خارج ایران حضور داشته باشد.
داشتن کارت بازرگانی برای افراد و یا شرکت های حقیقی و حقوقی ثبت برندهای تجاری غیر فارسی را نیز برای این اشخاص تسهیل می بخشد.
چه کسانی به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟
از جمله افرادی که نیاز به ارائه کارت بازرگانی ندارند می توان به موارد و چنین اشخاصی اشاره کرد:
- بیشتر افرادی که در محدوده و مناطق مرز نشین بوده و یا شرکت های تعاونی که در این مرزها وجود دارند.
- ملوانان و افرادی که در سواحل کشورمان و سایر کشورها و در شناورها مشغول فعالیت و رفت و آمد هستند، و کارشان در این محدوده می باشد.
- اشخاص و کارگران ایرانی که دارای کارت شغلی از وزارت کار و یا کشورهای خارجی بوده و مشغول به کار. در خارج از کشور هستند.
- پیله وران، این افراد نیز برای کالاهای ورودی مورد نیاز به استان خود و استان های مجاور در صورت داشتن کارت پیله وری ( کارت یا گواهینامه معتبر برای ارائه خدماتی که از سوی سازمان صنعت و معدن در اختیار افراد مرزنشین برای تجارت قرار می گیرد) می توانند اقدام به صدور و ورود کالای اساسی نمایند.
شرایط اخذ کارت بازرگانی
برای اخذ کارت بازرگانی نیاز به طی کردن مراحل خاصی نیست. بلکه فردی که صاحب و مالک کسب و کار است با توجه به مستندات و مدارکی که در بخشنامه اخذ و صدور کارت بازرگانی است، با تایید دو الی سه نفر از اعضای اتاق بازرگانی که خود فرد حقوقی و حقیقی نیز عضو آن بوده، مدارک را به اتاق بازرگانی ارائه نماید.
همچنین برای دریافت کارت بازرگانی به همراه مدارک فرد باید درخواست خود را مبنی بر اخذ کارت بازرگانی تحویل اتاق بازرگانی داده و در سایت اتاق بازرگانی نیز ثبت نام کند. فرد در سایت اتاق بازرگانی مدارک را اسکن کرده و آپلود می کند، و بعد از آن باید منتظر تایید درخواست شود.
بعد از تایید درخواست فرد با در دست داشتن مدارک به اتاق بازرگانی مراجعه کرده و با تعیین حداقل یک رشته یا هدف برای دریافت کارت ثبت نام کند. بعد از اتمام این مراحل کارت بازرگانی برای فرد صادر می شود، که به مدت یک سال اعتبار دارد. البته در شرایط خاص تا مدت پنج سال نیز قابل اعتبار است.
کارت بازرگانی برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی قابل دریافت می باشد، و افراد می توانند با ارائه مدارک به اتاق بازرگانی و عضویت در آن از همان اتاق کارت بازرگانی خود را دریافت کنند. لازم به ذکر است که هر فردی که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارد باید در اتاق بازرگانی استانی خود ابتدا عضو باشد.